søndag den 2. september 2007

Sidste ting

Verden bliver mindre og mindre. På Undshelved d. 15 august kunne man læse denne stribe.
Den amerikanske biblioteks verden er også fanget i Web 2.0 :-)

It’s done, done, done

Det var så sidste ting. Jeg har ikke tjekket, men det skulle være alle 22 ting, testet, afprøvet og forsøgt brugt på en fornuftig måde.

Og hvad kan man så sige? At det har været en god oplevelse, en god måde at for os alle gennem nogle af web 2.0 muligheder. Jeg synes det har været godt at vi alle har været i gang på samme tid. Der altid været nogen lidt foran og lidt efter. Så man kan både være den der hjælper og den der bliver hjulpet. Det bliver også mere forpligtende for alle, når vi alle er i gang, for hvem vil være udenfor?

Og tingene. Det har gået fra det jeg brugte allerede (Youtube, Messenger, Rss-reader, Podcast), til det jeg kendte, men aldrig var kommet i gang med (Flickr, Wiki, Last FM, Second life, Min egen blog), til helt nye muligheder (Igoogle, del.icio.us, LibraryThing, Google Docs & Spreadsheets).
Det har også spændt fra det jeg aldrig regner med at bruge igen (Gliffy, del.icio.us, denne blog?), til det jeg nu bruger dagligt (Igoogle, Google-reader, Last FM).

Vi kan sikkert gøre det igen om et år, og prøve helt nye ting. Bla. Skal vi nok se lidt på Myspace, det er der det sker i øjeblikket.

Har I i øvrigt set reklamerne for Paul Potts cd – den mest set video på Youtube. Youtube er nu så kendt at det kan bruges i reklamer!!! Paul Potts er en opera-syngende Mobiltelefons sælger, der vandt en talent konkurrence i England (se videoen her). Reklamen er så virkningsfuld, at den nu er den mest sælgende cd i DK.

Second life in the first degree


moon joubert
Originally uploaded by mekije
Så har Moon Joubert trådt sine første skridt i Second Life. Hun har brugt rigtig meget tid på sit udseende – temmelig overfladisk. Men hun er også kun en månedstid gammel. Som alle små børn er den først tid gået med at finde ud af hvordan man går, taler og rører ved ting. Hun har talt lidt med italienere, koreanere og nordmænd. Danskere har hun ikke mødt nogen af og hun har endda hængt ud på Info-Island.

Jeg har det lidt svært med Second life. Især med at finde ud af hvad jeg skal med det. Det irriterer mig, at min avatar hele tiden har ryggen til mig (har nogen fundet ud af hvordan man ændre kamera vinkel?). Også har jeg meget svært ved at finde ud af hvornår andre ”taler” til mig. Hvorfor kan man kun skrive til alle i nærheden og ikke til en bestemt Avatar? Det er selvfølgelig sjovt at kunne tale med mennesker i hele verden. Men der er så mange mulighed for at komme i kontakt med andre (blogs, diskussionsfora, hjemmesider), at jeg ikke umiddelbart, føler Second life udfylder et hul, jeg ikke kunne få opfyldt andre steder.

Jeg spiller meget Sims2, så jeg har heller ikke behov for, at betale for, at udleve min indre indretnings arkitekt, med Linden-dollars. Jeg synes Info-Island er flot, og der er jo en pointe i at møde brugerne, der hvor de er. Men er det ikke som om Second Life, i øjeblikket, er mere hype end indhold? Eller er jeg bare blevet for gammel….

Men jeg har sagt ja til at præsenter Second Life, i efterårets mandags kurser. Så der skulle være mulighed for at løbe inde i Moon, der ude (eller er det inde?). Så I må gerne hilse på hende. Vær bare sikker på at hun ved, det er hende I taler til. Hun kan godt være lidt tungnem.