søndag den 15. juli 2007

Wikipedia

Jeg bruger Wikipedia rigtig meget, især som opslagsværk. Den er god til et hurtigt overblik over et emne. Det er faktisk lidt utroligt at den bygger på frivillige. Selvfølgelige skal vi ikke stole blidt på oplysningerne, men hvornår skal man det med noget på nettet? Især er Wikipedia god pga. de hurtige opdateringer. Prinsesse Isabella navn var på Wikipedia kl. 11.55 d. 1/7

Og dækningen: Gitte har opdater artiklen om Litteratursiden, Lisbeth den om Miss Århus, Pauline om Legeplads ved Kastellet og Charlotte om Samsø.

Wiki-bølgen ser ikke ud til at stoppe foreløbig. Nu forsørge vi os også med en ”Bruger-Wiki” i Slip brugerne løs (nyt projekt du ikke har hørt så meget om endnu. Men det skal nok komme. Kort fortalt handler det om Brugerinddragelse). Vores frygtløse leder Jane har oprettet en Wiki i Wikispaces. Og den har jeg naturligvis tilmeldt mig. Forhåbentlig kan den virke som en videns-opsamler og -deler undervejs. Og er det så ikke ting 15, opgave 2 der er klaret?

Og prøv så lige den her: Conservapedia (et godt eksemple på at man ikke skal tro alle kilder på Nettet). Conservapedia "A much-needed alternative to Wikipedia, which is increasingly anti-Christian and anti-American." Prøv for eksempel at læse Kangaroo eller “Same-sex” marriage. Jeg er ret sikker på her er oplysninger I ikke kendte.

Ingen kommentarer: